Volledig scherm
Een overzicht van de voorpagina's van Uit in Arnhem. Foto: Uit in Arnhem © Berrie Van Helden

Redders van Uit in Arnhem krijgen voor een keer de vrije hand

ARNHEM - Arnhemmers die er met een financiële bijdrage mede voor zorgen dat het gratis magazine Uit in Arnhem blijft bestaan, mogen zelf bepalen hoe het februarinummer eruit komt te zien. De personen en bedrijven die het hoogste bedrag overmaken, worden eenmalig hoofdredacteur van het blad dat dit jaar zijn tienjarig bestaan heeft gevierd. 

Maar volgens initiatiefneemster Marieke van Kessel wordt het steeds moeilijker 9 keer per jaar het magazine zonder enige vorm van subsidie te maken.

Accent

De advertenties lopen terug omdat het accent steeds meer op de onlineversie is komen te liggen. ,,Dat kun je jammer vinden, maar is wel de realiteit. Hoezeer het ons ook aan het hart gaat, wij kunnen de papieren uitgave van Uit in Arnhem niet meer rond krijgen.’’

Uit in Arnhem geeft een overzicht van het uitgaansaanbod in de stad. Van Kessel is ermee begonnen omdat er tien jaar geleden geen gids bestond waarin op overzichtelijke wijze werd weergegeven welke evenementen er in de stad waren en hoe het aanbod van de Schouwburg, het concertgebouw, de theaters en bioscopen eruit zag. 

Solide

Onlangs liet Van Kessel weten dat ze speelde met het idee Uit in Arnhem als magazine op te heffen. Als reactie liet de uitgaanswereld weten bereid te zijn de schouders eronder te zetten. ,,Dat sterkt. Maar om door te gaan hebben we een solide financiële basis nodig. Voor nu en voor in de toekomst.’’

Cover

Daarom heeft de redactie het plan bedacht een doneeractie te beginnen.  Ze vraagt Arnhemmers met ideeën voor het blad en met geld over de brug te komen. ,,Alle donaties zijn welkom.’’ Degenen die het hoogste bedrag overmaken en met de origineelste ideeën komen, bepalen voor het februarinummer hoe de cover eruit ziet, welke artikelen erin komen te staan over uitgaan en eten. ,,Wij hopen zo dat we Uit in Arnhem een tweede leven kunnen geven,’’ aldus Van Kessel. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.