De buitentrap van het centraal station in Nijmegen, uitkomend in de tunnel.
Volledig scherm
PREMIUM
De buitentrap van het centraal station in Nijmegen, uitkomend in de tunnel. © Gerard Verschooten

Reizigers zijn junkies en uitwerpselen beu bij smerige stationsingang: ‘Ik houd mijn mondkapje hier op’

REPORTAGEJunkies, naalden en een penetrante urinelucht: bewoners uit Nijmegen-West klagen steen en been over de verpauperde stationsingang bij de Tunnelweg. Is het echt zo erg? Verslaggever Marlies Rothoff nam de proef op de som.

12 reacties

 • Marleen Verstraeten

  4 maanden geleden
  Zinnige mensen mijden dus die tunnel. Daar gebeuren ergere dingen dan wat uitwerpselen.
 • Ron van Dijk

  4 maanden geleden
  Altijd wel weer grappig om te zien hoe iedereen klaagt, terwijl wij in Nederland - vergeleken met veel andere Europese landen - de meeste zaken uitstekend op orde hebben. Ik begrijp de beslissing van de NS om die ingang (zonder sociale controle) te sluiten. Wel moet die andere trap door de gemeente vaker worden schoongemaakt en gecontroleerd. En anders gewoon omlopen: goed voor de gezondheid. Vanaf 2024/25 is alles beter.
 • H.E.M. Arts

  4 maanden geleden
  Krijgt het nieuw te bouwen treinstation Nijmegen ook sanitaire voorzieningen? Momenteel zou ik aldaar moeten zoeken naar een wc. Resultaat is dat mensen gaan poepen en plassen in openbare ruimten. Het is bepaald niet fris wanneer je door urine en poep bent gelopen en met het openbaar vervoer verder reist of huiswaarts keert.
 • Ronald Puma

  4 maanden geleden
  IEDERE dag met de hogedrukspuit van boven naar beneden schoonmaken. (Ik loop vaak trap op of af). Daklozen een onderkomen bieden en controleren.
 • Theo Cools

  4 maanden geleden
  De westkant is al DDR jaren 60 en de kulargumenten van de NS zijn te zot voor woorden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.