Volledig scherm
Waalbrug gaat gerenoveerd worden. © Gerard Verschooten

Renovatie Waalbrug Nijmegen start maandag

NIJMEGEN - De langverwachte renovatie van de Waalbrug in Nijmegen die anderhalf jaar gaat duren, begint maandag. Automobilisten zullen er de komende weken nog weinig hinder van ondervinden. Dat verandert eind maart, begin april. Dan zijn er voor de weggebruikers maar twee rijstroken beschikbaar in plaats van vier. Dagelijks rijden er 55.000 auto's over de Waalbrug.

Maandag beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de omvangrijke klus De busbaan stadinwaarts wordt dan opgeheven en de bussen gaan de rijbaan op. Die komen niet in in een eventuele file terecht. De verkeerslichten voor de Waalbrug in Lent, bij de Turennesingel, worden namelijk zodanig aangepast dat de bus met voorrang kan invoegen. 

Twee rijbanen

Eind maart, begin april gaan automobilisten hinder krijgen van de renovatie. Er zijn dan, zoals gezegd, maar twee rijbanen beschikbaar: één stadinwaarts en één staduitwaarts. Het verkeer gaat buiten de bogen rijden: via de busbaan en het fietspad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.