Volledig scherm
Geen daghappen meer in de Brasserie Beek. © Flip Franssen

Restaurant Brasserie Beek dicht

BEEK  - Het restaurant van de Brasserie Beek - onderdeel van het Kulturhus - is gesloten. Het vuur onder de fornuizen in de keuken is eind vorige week gedoofd: de kok en vijf parttime medewerksters hebben ontslag gekregen. Ze hebben elders al emplooi gevonden.

Over de reden van de sluiting willen betrokkenen niks kwijt. Wel dat er deze week onderhandeld wordt tussen het Kulturhusbestuur en de uitbaters over een oplossing.

Het grandcafé en de overige ruimtes in het Kulturhus (waaronder de sporthal) blijven vooralsnog gewoon toegankelijk. 

Ans Verhoeven en haar partner Roger Vanderschaeghe uit Beek begonnen begin 2017 op verzoek van het bestuur van het Kulturhus met de Brasserie Beek,  een grandcafé annex restaurant van 240 vierkante meter met een terras, dat tegen het Kulturhus aangebouwd werd. Verhoeven zegde daarvoor zelfs haar baan op. 

Subsidies

Doel van deze nieuwbouw was onder meer om meer loop in het Kulturhus - dat bestaat 11 jaar - te krijgen. De aanbouw kostte in totaal drie ton. Die werden gedekt middels subsidies van de gemeente, de provincie, het VSB-fonds en het Oranjefonds.

,,Met deze verbouwing willen we dat het Kulturhus toegankelijker wordt. We willen ook de functie van buurtkamer als ontmoetingsplaats voor de mensen uit Beek, van jong tot oud, verstevigen’’, aldus voorzitter Liny Toenders van het Kulturhusbestuur (eigenaar van het Kulturhus) toen in deze krant.

Spoedberaad

Quote

Voor een oplossing zijn twee partijen nodig.

Roger Vanderschaeghe

Dat bestuur - gisteravond in spoedberaad bijeen - wil zoals gezegd niet reageren, maar heeft wel de hoop dat de huidige uitbaters nog aan willen blijven totdat er een oplossing - bijvoorbeeld een nieuwe uitbater - is zodat het verenigingsleven nog in het Kulturhus terecht kan. 

Verhoeven en Vanderschaeghe zeggen dat vooralsnog ook te willen. ,,We zijn dit voor het dorp Beek gaan doen. Dat is niet veranderd. Wij streven naar een oplossing, maar daarvoor zijn natuurlijk wel twee partijen nodig.’’

De beide ondernemers huren (met hun stichting) de Brasserie van het bestuur van het Kulturhus. Ze hebben verschillende activiteiten georganiseerd om de loop naar het Kulturhus te verbeteren: zo werden in de Brasserie dagschotels en andere gerechten geserveerd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.