Restaurant Holy Five aan de Waalkade in Nijmegen.
Volledig scherm
Restaurant Holy Five aan de Waalkade in Nijmegen. © Google Maps

Restaurant Holy Five aan Waalkade dicht

NIJMEGEN - Restaurant Holy Five Beef & Lobster Bar aan de Waalkade in Nijmegen is dicht. Deze eetformule is niet geschikt om er een landelijke restaurantketen van te maken. Dat zegt de Nijmeegse eigenaar Rob Adriaanse.

Hij is nu bezig met de verkoop van het restaurant. Holy Five in Arnhem heeft hij al begin dit jaar verkocht. Twee jaar geleden begon hij met Holy Five, eerst aan het Jansplein in Arnhem en vier maanden later aan de Waalkade in Nijmegen, in het pand waar daarvoor restaurant Vaderland vijf jaar heeft gezeten.

'Even snel goed eten'

De naam Holy Five verwijst naar vijf 'heilige' menus van kreeft, krab, zeetong, tournedos óf hamburger geserveerd met frites en salade. De formule 'even snel goed eten' zou aansluiten op het veranderend gedrag waarbij consumenten uit eten combineren met winkelen en uitgaan.

Moeilijke markt

Adriaanse wilde van Holy Five Beef & Lobster Bar een landelijke keten maken, zoals hij dat eerder deed met Humphrey's. ,,Maar kreeft is een moeilijke markt. De prijs heb je niet in de hand, die fluctueert en is afhankelijk van de invoer. Als het niet kan om er een keten van te maken, als het te ingewikkeld is, dan stoten we het af.''

Adriaanse is grondlegger en eigenaar van Humphrey's. Deze landelijke restaurantketen telt 16 vestigingen in 14 steden en bestaat al 27 jaar.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.