Volledig scherm
Restaurant Humphrey's. © Google Streetview

Humphrey's krijgt 132.000 euro van Nijmegen: 'Daar hadden we recht op'

NIJMEGEN - Restaurant Humphrey's aan de Vismarkt krijgt ruim 132.000 euro van de gemeente Nijmegen vanwege misgelopen inkomsten. ,,Hartstikke blij mee. We hadden er ook recht op. Alle horecabedrijven aan de Waalkade hebben geld gekregen van de gemeente’’, zegt eigenaar Rob Adriaanse.

De claim heeft alles te maken met werkzaamheden aan de Waalkade in 2013 en 2014. De kade zat anderhalf jaar op slot. Met als gevolg dat klanten wegbleven en omzetten van de horecabedrijven kelderden.

Rechter

De gemeente Nijmegen kwam niet spontaan over de brug. Terwijl andere horeacabedrijven aan de Waalkade met succes een beroep deden op de nadeelcompensatieregeling en geld kregen, viste Humphrey's achter het net. Er was een gang naar de rechter voor nodig. Toen uit een tussenvonnis bleek dat Humphrey's gelijk zou krijgen, ging Nijmegen overstag, aldus Adriaanse.

 Restaurantketen

Dat de omzetten fors waren gedaald, was niet de discussie. Maar de gemeente had de claim afgewezen omdat Humphrey's een restaurantketen is met negentien vestigingen. De omzetdaling in het Nijmeegse eethuis zou kortom op het concern afgewenteld kunnen worden. Adriaanse zag dat anders. ,,Ik kan een kok die hier in Nijmegen werkt, niet naar een restaurant in Groningen of Rotterdam sturen. De schade is in Nijmegen geleden.’’

In het tussenvonnis zegt de rechtbank ook dat het Nijmeegse restaurant gezien moet worden als een apart bedrijf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.