Volledig scherm
Een van de vier plekken waar in het Goffertpark teruggesnoeide rhododendrons staan. © Bert Beelen

Rhododendrons van Goffertpark fors gesnoeid, want door de droogte zijn ze in gevaar

NIJMEGEN - De enkele meters hoge struiken in het Goffertpark in Nijmegen zijn heel fors teruggesnoeid. Het is een ultieme poging om de rhododendrons te redden, die al jaren beeldbepalend zijn voor het park. De rhododendrons staan op vier verschillende plekken in het Goffertpark. Ze hebben het afgelopen zomer zwaar gehad, de rhodo's zijn helemaal verdroogd. 

De struiken hadden nooit extra water nodig en hoefden niet gesnoeid te worden. Nu zijn ze kurkdroog en komt er geen bloem meer aan. Het is de warmte gecombineerd met de leeftijd van de rhododendrons die nu nopen tot ingrijpen. Dat staat te lezen op een bordje op de plek waar de struiken stonden. Want de gemeente snapt dat het snoeien van de beeldbepalende struiken vragen oproepen bij wandelaars en omwonenden. 'Snoeien is een erg vervelende maar noodzakelijke ingreep’. Houtsnippers en turf zorgen voor bemesting en houden het vocht beter vast. 

,,Door te snoeien, verwachten we dat ze weer gaan uitlopen. Er zit nog genoeg leven in. Uiteindelijk, over een paar jaar, zullen de struiken weer zo hoog zijn als ze waren”, zegt Arno Kokke van de gemeente Nijmegen. Zijn telefoonnummer staat onderaan het briefje. Tot nu toe heeft-ie nog geen telefoontje gehad. 

Volledig scherm
Op de plaats van de fors teruggesnoeide rhododendrons in het Goffertpark in Nijmegen, staat een bordje met tekst en uitleg. © Sven Hoekstra
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.