Verkeerssituatie Waalbrug vanaf zondag.
Volledig scherm
Verkeerssituatie Waalbrug vanaf zondag. © Rijkwaterstaat

Rijstroken Waalbrug weer anders ingedeeld, brug zaterdagavond en -nacht afgesloten

NIJMEGEN - Automobilisten en motorrijders kunnen zaterdagavond en -nacht niet over de Waalbrug in Nijmegen. De brug is in beide richtingen afgesloten vanaf zaterdagavond 21.00 uur tot zondagochtend 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via De Oversteek, de andere stadsbrug.  Fietsers en voetgangers kunnen wel over de Waalbrug. 

De afsluiting heeft te maken met wegwerkzaamheden. Wegwerkers gaan zaterdagnacht aan de slag om de verkeerssituatie  weer terug te brengen naar de weginrichting van vóór de Vierdaagse. Die was speciaal aangepast voor het wandelevenement. 

Verder komt er een tweede rijstrook nog voor de afslag met de Turennesingel voor verkeer dat de stad uit rijdt. Dit moet de doorstroming bevorderen vanaf Beek en de Nijmeegse singels.

Grotere veiligheid van de oversteekplaats

Verkeerssituatie Waalbrug in deze Vierdaagseweek.
Volledig scherm
Verkeerssituatie Waalbrug in deze Vierdaagseweek. © Gemeente Nijmegen

Eind mei is de rijstrook op de Waalbrug ter hoogte van de Turennesingel aangepast van twee naar één rijstrook om onverwachte inhaalbewegingen van automobilisten bij de fietsoversteekplaats te voorkomen. Dat leidt tot een grotere veiligheid van de oversteekplaats, maar het zorgt ook veel vertraging voor autoverkeer vanuit Beek en de singels. Hierdoor ontstonden onveilige verkeerssituaties op de route naar de brug. 

Rijkswaterstaat en de gemeente hebben nu besloten om stad uitwaarts de tweede rijstrook ter hoogte van de Turennesingel terug te brengen, maar wel in aangepaste vorm. Dat betekent dat deze strook wordt verlengd om auto’s ruimschoots voor het kruispunt met de fietsers te kunnen laten wisselen van rijstrook.

Er komt ook nog een extra verkeerslicht boven de weg (er staat al een verkeerslicht op de weg) waardoor er extra attentiewaarde is voor automobilisten. 

De Waalbrug wordt gerenoveerd. In de week van het wandelevenement zijn de werkzaamheden stilgelegd en is de verkeerssituatie speciaal aangepast voor de Vierdaagse. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.