Rol ducttape maakt einde aan ergernis aan fietsers op Keizer Karelplein

videoNIJMEGEN - Olifantenpaadjes zijn vaak een aanwijzing dat er iets niet lekker loopt. Dat is zonder meer het geval voor fietsers op het Keizer Karelplein. Gemeente Nijmegen let even op, met een rol ducttape valt daar eenvoudig iets aan te doen. Dat laten gedragswetenschappers van het Nijmeegse bedrijf SHIFT in een filmpje zien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Bart loopt stiekem toch een soort Vierdaagse: ‘Ik had al 150 kilometer getraind, dus ik zocht een uitdaging’
  PREMIUM

  Bart loopt stiekem toch een soort Vierdaagse: ‘Ik had al 150 kilometer getraind, dus ik zocht een uitdaging’

  NIJMEGEN - Onmiskenbaar een Vierdaagsewandelaar, dat is Bart Pörtzgen uit Cuijk (54). De enorme groen-oranje Vierdaagsevlag die hij meedraagt tijdens zijn wandeltocht verraadt dat hij niet zomaar iemand is die een ommetje maakt. Bart loopt meer dan dertig kilometer vandaag. ,,Het is wel anders zo zonder publiek. Maar ik krijg wel veel duimpjes en aanmoedigingen. Ook auto's die toeteren.”
 2. Dit is waarom het niet klopt dat 93 procent van alle communicatie non-verbaal is
  Donders Wonders

  Dit is waarom het niet klopt dat 93 procent van alle communica­tie non-ver­baal is

  Heb je ooit gehoord van de bewering dat 93 procent van alle communicatie non-verbaal is? Volgens deze vaak herhaalde bewering bestaat 55 procent van communicatie uit gezichtsuitdrukkingen, 38 procent uit stemtoon, en is spreektaal slechts goed voor 7 procent van de boodschap. Hoewel non-verbale communicatie natuurlijk belangrijk is, kloppen deze cijfers helemaal niet. Wat is er mis mee? En waar komen ze vandaan?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.