Rondje op Nijmeegs terras even duur als vorig jaar, in Arnhem stijgen de prijzen

NIJMEGEN - Een rondje op een terras in Nijmegen kost 22,25 euro voor acht consumpties, dat is net zo veel als vorig jaar. In Arnhem is dat met 22,05 euro goedkoper maar in de Gelderse hoofdstad zitten de prijzen in de lift. 

Zowel de Waalstad als Arnhem zitten nét onder de landelijk gemiddelde terrasprijs van 22,64 euro.

Volledig scherm
Nederland/Nijmegen: 18-04-2018 Terrassen, terras Grote Markt.DgfotoFoto: Bert Beelen Archieffoto © Bert Beelen

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen&Partners naar de prijs van een rondje op het terras. Dat bestaat uit twee koffie, twee frisdrank, twee bier en twee glazen rosé.

In Amsterdam is de terraszitter het duurst uit: 25,10 euro. Gevolgd door Den Haag en Den Bosch. Nijmegen staat op een twaalfde plek. In Arnhem (plaats 15) is een rondje 0,20 euro goedkoper dan in Nijmegen. In de Gelderse hoofdstad betaal je voor een rondje terras 22,05 euro, net iets meer als in 2017 (21,98 euro).  

In 2017 maakte Nijmegen overigens een flinke inhaalslag en steeg de prijs van een rondje op het terras met ruim 8 procent. In de jaren daarvoor - 
van 2011 tot en met 2014- was de Waalstad de goedkoopste terrasstad. Nu is Zwolle de voordeligste stad. Hier betaalt de terraszitter 21,35 euro voor de eerder genoemde acht consumpties.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.