Marjolijn Mijling.
Volledig scherm
PREMIUM
Marjolijn Mijling. © Sara Donkers

Rondkomen van 50 euro per week: CDA-raadslid Marjolijn Mijling gaat ‘leven in armoede’

NIJMEGEN - Een week lang leven van slechts 50 euro: het Nijmeegse CDA-raadslid Marjolijn Mijling gaat, net als tientallen anderen, komende week de uitdaging aan. Ze doet mee aan de Week tegen de Armoede, een project van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) om meer bewustwording te creëren over leven in armoede. 

19 reacties

 • Hayco van Dreumel

  2 weken geleden
  ! week is niks. Een jaar zou beter voor hun zijn.
 • M Rütten

  2 weken geleden
  Voor 1 week is dat niet zo moeilijk, je hebt het vooruitzicht lovende week wordt het beter, maar dat heeft iemand niet die altijd met dit bedrag of zelfs minder moet rondkomen.
 • PGH litjens

  2 weken geleden
  Als het met de economie goed gaat is het goed als iedereen mee doet en mee profiteert. Als mevrouw Mijling de cijfers kent zou ze weten dat volgens publicatie van het CPB de echte lage inkomens de afgelopen 40 jaar netto besteedbaar er 0 % op vooruit zijn gegaan. Dat geeft toch te denken.
 • Geert kolks

  2 weken geleden
  Zo te zien kan ze wel een maand volhouden met € 50,00
 • Marjolijn Dehue

  2 weken geleden
  Ik vind dit soort acties een klap in het gezicht van de mensen voor wie armoede langer dan een week duurt. Die niet kunnen zeggen 'je krijgt het volgende week van me, ik doe nu mee aan een week armoede' en die niet volgende week gewoon dat wasmiddel of dat kledingstuk kunnen kopen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.