Volledig scherm
Ien Dales. © ANP

Roze club Tiel wint Burgemeester Dalesprijs

NIJMEGEN/TIEL - De Roze club Tiel wint komend jaar de Burgemeester Dalesprijs. De Nijmeegse prijs gaat elk jaar naar mensen of organisaties die opkomen voor de emancipatie van minderheden of de gelijke behandeling van achtergestelde groepen. 

De club krijgt de prijs, omdat homoseksuele 40-plussers uit de regio Tiel er de kans krijgen uit een isolement te raken. Dit is voor hen vaak lastig door de sociale omgeving, waarin het vanwege het geloof soms moeilijker is om homoseksuele gevoelens te uiten. Ook voelt deze groep zich vaak niet aangetrokken tot het uitgaansleven in grotere steden, zoals Nijmegen. 

Schoolvoorbeeld

Volgens de jury is de Roze club Tiel een schoolvoorbeeld en is het een aanmoedigingsprijs voor andere activiteiten van LHBT'-groepen in de regio Rivierenland. De club redt het zonder financiële steun van buitenaf en draait op vrijwilligers.

De prijs is vernoemd naar Ien Dales, ex-minister en ex-burgemeester van Nijmegen van 1987 tot 1989. Zij overleed in 1994. De prijs bestaat uit een oorkonde en 500 euro. De uitreiking is op vrijdag 2 februari in het Nijmeegse stadhuis,  na de Daleslezing van minister Kajsa Ollongren. De ontvangst is daar om 20.00 uur. Het programma begint om 20.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Behalve de lezing en de uitreiking is er een optreden van singer-songwriter Aniek Maren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.