Volledig scherm
weeze airport dusseldorf goedkoop vliegen nederlands vanaf weeze ryanair vliegtuig . copyright robin utrecht

Ryanair gaat uit woede meer vliegen vanaf Weeze

WEEZE - Luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt binnenkort vanaf vliegveld Weeze naar drie nieuwe bestemmingen. Het gaat om Oradea (Roemenië) en de Marokkaanse steden Tanger en Rabat. Dat gebeurt uit woede, zo laat de topman van het bedrijf weten.

De drie bestemmingen zouden aanvankelijk aan het vliegschema vanaf Eindhoven Airport worden toegevoegd. Maar omdat Ryanair niet de start- en landingsrechten krijgt die het graag wil, zijn er stappen ondernomen. 

Topman O'Leary is boos over het maximum aantal vluchten dat zowel in Eindhoven als Amsterdam geldt. RyanAir wil graag uitbreiden, maar door de regels kan dat niet. Het plafond is onder andere ingesteld om de geluidsoverlast voor omwonenden van het vliegveld behapbaar te houden. O'Leary schiet dat punt onderuit. Volgens hem zijn vliegtuigen tegenwoordig veel stiller.

Drie andere routes – die naar Aarhus, Milaan Malpensa en Trapani, worden zelfs helemaal niet meer gevlogen. Door de beslissing loopt het vliegveld in Eindhoven jaarlijks 400.000 passagiers mis. 

O'Leary zou graag zien dat de vliegvelden van Eindhoven en Lelystad worden losgekoppeld van Schiphol. Nu behoren die luchthavens allemaal tot de Schiphol Groep. Alleen door dat 'monopolie' af te breken kan er volgens hem concurrentie ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.