Volledig scherm
Sam (m/v) was in 2017 veruit de populairste babynaam in Nijmegen. © Thinkstock

Sam favoriete babynaam in Nijmegen

NIJMEGEN - Sam was vorig jaar de populairste babynaam in Nijmegen, blijkt uit gegevens van de gemeente. Dat komt doordat Nijmeegse ouders zowel jongens als meisjes zo noemden.

Sam was vorig jaar bij de jongens sowieso een populaire babynaam en staat samen met Siem en Teun (alle drie negen keer) bovenaan. Bij de meisjes staat Sophie (elf) op één, gevolgd door Lisa (acht) en Hannah en Lotte (allebei zeven keer). Zes meisjesbaby's zijn Sam genoemd.

Afwijkend

In Nijmegen zijn vorig jaar 892 jongens en 893 meisjes geboren die ook in Nijmegen wonen (en er dus niet alleen zijn geboren). Nijmeegse ouders wijken af van het landelijke beeld. Het Meertens Instituut heeft de populairste babyvoornamen van 2017 nog niet bekendgemaakt, maar volgens de Sociale Verzekeringsbank (van de kinderbijslag) kwamen in het derde kwartaal landelijk Noah en Emma het meest voor. Deze namen ontbreken in de Nijmeegse top 10'en.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.