Volledig scherm
Herder Wouter Bos met zijn kudde. foto Bert Beelen

Schaapherder start crowdfundactie voor grotere schaapskudde

NIJMEGEN - De Cuijkse schaapherder Wouter Bos wil met crowdfunding zijn schaapskudde uitbreiden van 100 naar 250 schapen. Als dat lukt, kan de herder ervoor zorgen dat stadpark Staddijk in Dukenburg en de Overasseltse en Hatertse Vennen niet vol komen te staan met gras.

Adopteren
Voor de actie kunnen geïnteresseerden een schaap adopteren voor 100 euro per schaap. Op dit moment heeft Bos 29 schapen 'bij elkaar'. „Een kudde moet minstens uit 250 schapen bestaan om het begrazingsproject rendabel te maken. Schaapskuddes begrazen in meestal tien dagen en met minder schapen duurt dit te lang”, aldus de herder.

Ecologische waarde
Het begrazingsproject is nodig om de ‘ecologisch waarde’ van de gebieden op peil te houden. „Als je schapen inzet eten zij het gras op in het park en zo is er meer ruimte voor kruiden en bloemen. Ook het aantal insecten en kikkers kan dan omhoog. Houd je het bij met een grasmaaier, dan is de kans groot dat die het niet overleven”, vertelt Bos.

Excursie
Mensen die een schaap van Bos adopteren, kunnen in ruil ervoor op excursie bij de herder. Zo gaat Bos meerdere ‘meeloopdagen’ houden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.