Volledig scherm
De brandweer spuit het Oranjeplein in Millingen op. Foto Flip Franssen © Flip Franssen

Schaatsen kunnen uit het vet

MILLINGEN - Slijp de ijzers en haal de wintermuts uit de kast, want in Millingen kan binnenkort geschaatst worden. Gisteravond zette de vrijwillige brandweer het Oranjeplein in het Rijndorp onder water. 

De verwachting is dat daar door de aanhoudende vrieskou op korte termijn al geschaatst kan worden. Bij de renovatie van het voormalige marktplein werd er meer dan tien jaar geleden al voor gezorgd dat ’s winters eenvoudig een schaatsbaan is aan te leggen. 

Leefbaar

Door slechte winters én een gebrek aan initiatief is het echter al lang geleden dat het plein voor het laatst een ijspaleis was. Na een oproep van dorpsbewoners op Facebook kwam wethouder Alex ten Westeneind in actie. ,,Een kwestie van een paar telefoontjes en we kunnen ijs maken. Zó bieden we kinderen de kans veilig te leren schaatsen en houden we de kern leefbaar.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.