De hulpdiensten afgelopen maandag aan de Tarweweg in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De hulpdiensten afgelopen maandag aan de Tarweweg in Nijmegen. © John Beckman/Persbureau Heitink

Schietpartij bij Iriszorg was wanhoopsdaad: ‘Het is afschuwelijk, maar er zit een hele andere kant aan Hans’

GROESBEEK/NIJMEGEN - Een ultieme wanhoopsdaad van een zielsongelukkige man, die al tijden een doodswens had. Zo verklaart een zus het schietincident van maandag bij Iriszorg in Nijmegen. Haar broer Hans uit Groesbeek zou bewust de confrontatie met de politie hebben gezocht. Agenten moesten meerdere schoten lossen om de man in te rekenen. ,,Hans wilde dat het mis was gegaan.”  

9 reacties

 • gerard loon

  2 maanden geleden
  @ Berrie den Vossen : De geestelijke gezondheidszorg is geen instelling waar men wonderen kan verrichten! Net zomin als er voor alle lichamelijke klachten een behandeling mogelijk is , zijn de psychische ziekten echt niet allemaal te verlichten of te genezen . De menselijke geest kan behoorlijk van slag zijn waar geen therapeut iets , of alleen met medicatie kan verlichten. Het is niet eerlijk om ze met Jezus te vergelijken , zij kunnen nu een maal geen water in wijn veranderen !
 • Desirea Ter Stegen

  2 maanden geleden
  Als Hans een doodwens had en 2 blaffers op zak heeft dan had hij alles om zijn wens in vervulling te laten gaan. Dus niet anderen erbij betrekken dit had ook heel anders af kunnen lopen en dan waren er totaal onschuldige mensen bij betrokken. Ik kan niet echt begrip opbrengen voor deze types ondanks de situatie waarin ze zitten en mijn inziens wat aangedikt word om het wat mooier neer te zetten.
 • Rene Vogel

  2 maanden geleden
  gestoord dit gedoe, het is zo simpel, we hebben zulke hoge kosten kwa het zorgen, en daar bij die gezellige club proberen ze je met dat gewouwel te helpen wat niet kan, en zij daar die kunnen dit tot het pensioentje vol houden, wij mogen het uit zoeken met zijn allen, dom dat we dit dan accepteren, maar goed dat er ook tegen gewerkt kan worden
 • Hans van Hal

  2 maanden geleden
  Iemand, die zo’n grote doodswens al zo la ng heeft, laat hem dan toch gaan. Dan was to ch veel menselijkergeweest. Dit is toch een ramp om zo door te moeten leven
 • Lisa Polman

  2 maanden geleden
  De zorg is inderdaad slecht maar ik ken ook een andere Hans zoals hier beschreven word, geen vriendelijke man en veel op zijn kerfstok.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen