Volledig scherm

Schilderij Groesbeekse te zien in Louvre in Parijs

NIJMEGEN – Een werk van de Groes­beekse kunstenares Iris Roselie is dit weekeinde te zien in het Louvre in Parijs. Het komt te han­gen in het winkelcentrum dat bij het museum hoort.

Het schilderij, van 20 bij 20 centi­meter, maakt deel uit van Small is Beautiful. Deze expositie is een ini­tiatief van Museum of the Ameri­cas in Florida. Het museum wil met de tentoonstelling kunste­naars over de hele wereld een kans geven om een keer te expose­ren in het Louvre.

Abstract
Via bekenden van Roselie (haar kunstenaarsnaam is Isiris) kwam haar werk terecht bij een curator. Hij raadde haar aan om een schil­derij op te sturen naar het Ameri­kaanse museum. Roselie koos een abstract stuk uit haar serie Fanta­siewerelden.

Met succes: Museum of the Americas was enthousiast. De Groesbeekse is 1 van 3 Nederlanders die mogen deelne­men aan de expo. Naast Small is Beautiful zijn er komend weekein­de ook werken van 81 galeries van over de hele wereld te zien.

Het desbetreffende werk:

Volledig scherm
Het Louvre in Parijs. © Redux Pictures
Volledig scherm
Dit stuk uit de serie Fantasiewerelden van Iris Roselie is dit weekeinde te zien in het Louvre in Parijs. © Iris Roselie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.