Volledig scherm

Schilderij Groesbeekse te zien in Louvre in Parijs

NIJMEGEN – Een werk van de Groes­beekse kunstenares Iris Roselie is dit weekeinde te zien in het Louvre in Parijs. Het komt te han­gen in het winkelcentrum dat bij het museum hoort.

Het schilderij, van 20 bij 20 centi­meter, maakt deel uit van Small is Beautiful. Deze expositie is een ini­tiatief van Museum of the Ameri­cas in Florida. Het museum wil met de tentoonstelling kunste­naars over de hele wereld een kans geven om een keer te expose­ren in het Louvre.

Abstract
Via bekenden van Roselie (haar kunstenaarsnaam is Isiris) kwam haar werk terecht bij een curator. Hij raadde haar aan om een schil­derij op te sturen naar het Ameri­kaanse museum. Roselie koos een abstract stuk uit haar serie Fanta­siewerelden.

Met succes: Museum of the Americas was enthousiast. De Groesbeekse is 1 van 3 Nederlanders die mogen deelne­men aan de expo. Naast Small is Beautiful zijn er komend weekein­de ook werken van 81 galeries van over de hele wereld te zien.

Het desbetreffende werk:

Volledig scherm
Het Louvre in Parijs. © Redux Pictures
Volledig scherm
Dit stuk uit de serie Fantasiewerelden van Iris Roselie is dit weekeinde te zien in het Louvre in Parijs. © Iris Roselie

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.