Volledig scherm
Alexander Pechtold bij het Mondialcollege in Nijmegen. © Bert Beelen

Scholier mag Pechtold niet alles vragen bij 'College Tour' in Nijmegen

NIJMEGEN -  D66-voorman Alexander Pechtold deed donderdag het Mondialcollege in Nijmegen aan voor zijn eigen variant van het tv-programma College Tour. Alleen, tot teleurstelling van veel leerlingen, mochten niet alle vragen gesteld worden. Niet over de penthouse-kwestie en niet over zijn vriendin. 

Dat was op verzoek van de D66-persvoorlichting meldde de school in eerste instantie. Later liet rector Gert-Jan Jansen weten dat het het college zelf was dat alleen politieke vragen wilde horen. 

Oud-leerling Nick Mallo, die erbij was toen een woordvoerder van de school bevestigde dat de restricties bij de persvoorlichtster van de D66-voorman vandaan kwamen, maakte er melding van in een tweet. Die werd door de website geenstijl.nl overgenomen

Wageninger Pechtold zelf liet desgevraagd weten van enige restrictie voor de vragenstellers niets te weten. ,,Van mij mogen ze alles vragen.’’ Hij keek terug op een wat hem betreft geslaagde college tour. ,,Ik vond het leuk, de leerlingen waren lekker mondig en stelden scherpe vragen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.