De plek van de vroegere Toermalijn-school is nu grasveld. Hier moet de nieuwbouw van de Vuurvogel komen.
Volledig scherm
De plek van de vroegere Toermalijn-school is nu grasveld. Hier moet de nieuwbouw van de Vuurvogel komen. © DG

Schoollocatie Malden blijft omstreden

MALDEN - De directeur van basisschool de Vuurvogel in Malden is blij dat er eindelijk een keuze is gemaakt voor een nieuw schoolgebouw. Maar de buurt staat niet te juichen.

5 reacties

 • Anoniem

  4 jaar geleden
  En hoe zit het met de verkeersafwikkeling. Is dat aspect ook al onderzocht? Het veldje mag dan misschien geschikt zijn voor de bouw van een school. De straten er rond omheen zijn daar niet meer op berekend. Zeker niet nu de schoolstraat een fietsstraat is geworden. 
 • Toon Hoog

  4 jaar geleden
  Misschien kunnen ze die school daar onder de grond bouwen, aansluitend aan de parkeergarage; heb je ook geen last van al die ouders, die met de auto 100 meter rijden om hun kroost naar school te brengen.
 • Kroon

  4 jaar geleden
  U bevestigt precies wat ik bedoel negatief, want  kinderen schreeuwen Ik zou zeggen neem nog een slokje azijn en kijk voor een woning bij de voormalige Jozef school zee van rust en daar zitten er al meer die het zelfde drankje lusten   
 • Hein

  4 jaar geleden
  Er zijn nou eenmaal ook mensen die rust willen in plaats van al dat geschreeuw.
 • Kroon

  4 jaar geleden
  Hoera lijkt me erg leuk geeft tenminste een beetje leven tegen over die oude zeurende azijn drinkende nee niet in mijn buurt klagers  . Voor de duidelijkheid woon zelf ook in de straat waar de beoogde school mag komen . Het maakt de wijk juist leuker en als je oud bent geworden en niet meer tegen joelende en spelende kinderen kunt is het misschien tijd om een huis op de hei te betrekken ( huren kopen )    
 1. Piersonpodcast Deel III | De val van de Vrijstaat: ‘In de verte hoorde ik dat gegrom van die tank. Heel bedreigend’
  Luistertip

  Piersonpod­cast Deel III | De val van de Vrijstaat: ‘In de verte hoorde ik dat gegrom van die tank. Heel bedreigend’

  NIJMEGEN - De kraakbeweging heeft veertig jaar geleden de woningnood hoog op de politieke agenda gezet door een gewelddadige confrontatie aan te gaan met de overheid. Terwijl vorige week zondag in Amsterdam oude tijden herleefden met een landelijk woonprotest, vertelt Jan-Frank Gerards in Deel III van de Piersonpodcast over de grootste krakersrel ooit.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.