Politie na het schietincident in Lent.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie na het schietincident in Lent. © Persbureau Heitink

Schutter in Lent is 23-jarige man, Nijmegenaar (73) die te hulp schoot raakte gewond

NIJMEGEN - De man die dinsdagmiddag op klaarlichte dag begon te schieten op het fietspad voor hotel Van der Valk in Lent, is een 23-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij beschoot een 73-jarige Nijmegenaar, die júist wilde helpen bij een conflict tussen de schutter en een vrouw. Het slachtoffer raakte lichtgewond door het schietincident.

11 reacties

 • A.M. Berben

  4 maanden geleden
  @ B.E.J. Merts: Ik vind die aanname van Ankie Bronckhorst eigenlijk best wel voor de hand liggend; een crimineel wil graag zo min mogelijk sporen achter laten en kiest er daarom vaak voor om maar nergens ingeschreven te staan. En ja, uit het feit dat deze figuur een wapen bij zich draagt, maak ik, op dat het hier om een crimineel gaat. Overigens blijkt dat ook uit zijn gedrag hier.
 • Robert De Jong

  5 maanden geleden
  Waar ben je als burger nog veilig op straat wanneer je in een dorpje als Lent al wordt beschoten als behulpzame man. Gelukkig is verdachte nog jong en kan de sociale hulpverlening, reclassering bij terugkomst in maatschappij nog een poging doen om persoon terug op rechte (fiets) pad te krijgen
 • B.E.J. Merts

  5 maanden geleden
  Ankie, dat is uw aanname. Dak- en thuislozen krijgen een basisuitkering als ze zich melden en hulp accepteren.
 • Pedro Kantor

  5 maanden geleden
  Tja, als we in de VS hadden geleefd had deze omstander de dader zelf met een vuurwapen onschadelijk kunnen maken. Tenzij je in een Democratisch gerunde stad of staat leeft, daar ben je net zo vogelvrij als hier. Vuurwapenverboden zorgen voor schijnveiligheid, want criminelen en kwaadwillenden vinden altijd wel een weg. Messen, illegale vuurwapens, de onderwereld zit er vol mee. En wat deze man betreft, hulde voor zijn moed. Old school karakter!
 • Ankie Bronckhorst

  5 maanden geleden
  Hij heeft wel een dak boven zijn hoofd waarschijnlijk, maar staat nergens ingeschreven. en leeft dus van crimineel geld. Want voor een uitkering of salaris moet je wel een woonadres hebben. Er lopen veel meer menen rond zonder vaste woon- of verblijfplaatsen want die willen niet getraceerd kunnen worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen