Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Sekswerkers zoeken steun bij Nijmeegse raad

NIJMEGEN - PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers in Nederland, wil dat de Nijmeegse raad een stokje steekt voor het plan seks- en escortbedrijven strenger aan te pakken. 

Zo wil de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls een huis waar illegale prostitutie wordt bedreven op slot kunnen doen.

De dreiging voor zelfstandige sekswerkers uit huis gezet te worden heeft volgens de belangenvereniging vergaande gevolgen voor hun veiligheid. ,,Ze zullen dan niet zo snel meer aangifte durven doen van kwaadwillende klanten omdat ze zich dan bij de politie automatisch kenbaar maken als sekswerker’’, stelt PROUD-jurist Eva Duif.’

,,Bovendien is het uit huis zetten, volgens PROUD,  sowieso in strijd met de Nederlandse wet. In een brandbrief wordt de Nijmeegse raad daarom gevraagd om bijzonder kritisch naar het nieuwe prostitutiebeleid te kijken.

Duif: ,,Helaas staat Nijmegen niet op zichzelf. Het afgelopen jaar zien we een toename van gemeenten die dreigen sekswerkers hun huis uit te zetten. Dankzij onze juridische hulp hebben we dat gelukkig al een aantal keer weten te voorkomen.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.