Jeugdzorg Limburg wil een voorlichtingsfilmpje over sexting. Havoscholieren van het Dominicus College in Nijmegen denken mee over de verhaallijn.
Volledig scherm
Jeugdzorg Limburg wil een voorlichtingsfilmpje over sexting. Havoscholieren van het Dominicus College in Nijmegen denken mee over de verhaallijn. © Flip Franssen

Sexting: schuldig is degene die de naaktfoto deelt, niet de persoon die erop staat

videoNIJMEGEN - Vijftig havoleerlingen van het Dominicus College in Nijmegen hebben gisteren scenario's verzonnen over jongeren die slachtoffer zijn van sexting, het ongewenst verspreiden of delen van seksueel getinte foto's op sociale media. 

3 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Inderdaad ( mijn mening).Misschien is het juist goed eens te onderzoeken,waarom iemand pikante foto's van zichzelf verspreid en daar conclusies aan te verbinden en ze proberen om andere gedachten te brengen.( mijn eerlijke mening VWO leerlinge)
 • Atje

  3 jaar geleden
  Klinkt als: schuldig is degene die de diefstal filmt. Niet degene die gestolen heeft.Bezint eer gij begint...
 • Atje

  3 jaar geleden
  Jammer. Het zou beter zijn te melden dat het niet handig is om pikante foto’s van jezelf te verspreiden via social media en de gevolgen daarvan te laten zien (denk ik). Oorzaak en gevolg enzo. 
 1. Het vertrek uit Afghanistan is volgens generaal Peter van Uhm te vroeg: ‘Maar overlijden van mijn zoon was niet voor niks’
  PREMIUM
  4

  Het vertrek uit Afghanis­tan is volgens generaal Peter van Uhm te vroeg: ‘Maar overlijden van mijn zoon was niet voor niks’

  Peter van Uhm, de generaal in ruste die zijn zoon verloor in de oorlog in Afghanistan, is opvallend kritisch over het besluit om alle Westerse militairen uit het land te halen. De kans is volgens hem zeer reëel dat de taliban er opnieuw weer aan de macht komt. ,,Ik denk dat onze hele aanwezigheid in Afghanistan niet voor niks is geweest. Maar de terugtrekking nu is ongelukkig.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Uitblinkende Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfinale
  Play

  Uitblinken­de Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfina­le

 2. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

Nijmegen e.o.