Volledig scherm
PREMIUM
#Metoo © Shutterstock

Slachtoffer zedenmisdrijf meldt zich vaker door #MeToo

Slachtoffers van zedendelicten melden steeds vaker wat ze is overkomen. Volgens Toine Lagro-Janssen, hoofd van het Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden, voelen ze zich gesterkt door de #MeToo-discussie.

In 2017 kwamen 62 acute meldingen binnen bij het het centrum voor de regio's Arnhem en Nijmegen dat is gevestigd in het Radboudumc. Het jaar er voor waren er 56 meldingen. 

Als een slachtoffer binnen een week na een aanranding of verkrachting naar het centrum komt, geldt de melding als acuut. In 2015 waren er 32 acute meldingen. 

Nederland heeft 16 centra voor Centrum Seksueel Geweld. De Achterhoek is aangewezen op het centrum Twente-Achterhoek in Enschede. Ook dat centrum ziet een toename van het aantal acute meldingen:  49 in 2017, 36 procent meer dan in 2016.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.