Volledig scherm
© Thinkstock

Slagers in Ede en Nijmegen verkochten mogelijk oneetbare ossenstaarten

UpdateEDE/ NIJMEGEN - Keurslagerij Ter Stege in Ede en Slagerij Rob Keller Catering en Partyservice in Nijmegen hebben ossenstaarten verkocht die voor mensen mogelijk niet geschikt zijn om op te eten. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De instantie heeft negentien Nederlandse bedrijven, waaronder de slagerijen in Ede en Nijmegen, opgedragen klanten te waarschuwen om ossenstaarten die afkomstig zijn van het Belgische vleesbedrijf VEVIBA niet te eten. Het gaat om ossenstaarten die in de handel zijn gebracht, zonder dat het vlees door een dierenarts is goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Uit onderzoek van de NVWA is op 15 maart 2018 gebleken dat negentien groothandels, slagers, supermarkten en horecaondernemingen de ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf hebben verkocht. De betreffende bedrijven zouden de ossenstaarten inmiddels uit de schappen hebben gehaald. 

Storm in glas water

De Nijmeegse slager Rob Kelder noemt het een storm in een glas water. ,,In mijn geval gaat het om een doosje met twaalf staarten uit november 2016. Die zijn al lang en breed op. Maar het gekke is, zo'n ossenstaart wordt echt niet apart gekeurd. Daar hebben hele koeien aan gezeten. Waarom wordt er geen alarm geslagen over dat vlees, maar alleen over de staart?’’

Keurslagerij Ter Stege in Ede wil niet reageren.

Volgens de NVWA is het onderzoek in België nog niet klaar. Mochten er meer firma's zijn die mogelijk onveilig vlees hebben geleverd, dan moeten die ook een veiligheidswaarschuwing afgeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Radboud Universiteit stuurt phishing-mail naar studenten en medewerkers: Trappen ze erin?

    Radboud Universi­teit stuurt phis­hing-mail naar studenten en medewer­kers: Trappen ze erin?

    NIJMEGEN - Alle studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit kregen onlangs een mailtje: ‘Uw mailbox is bijna vol. Om te voorkomen dat uw mailbox niet meer bereikbaar is voor uzelf en voor anderen die u willen mailen, adviseren we u dringend extra ruimte aan te vragen.’ De e-mail riep op dit zo snel mogelijk te doen door op een link te klikken en hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.