Slechtziende Falco wil af van afvalzakken en fietsen op geleidelijnen

NIJMEGEN - Nog te weinig mensen in Nijmegen beseffen waar geleidelijnen in de stad voor bedoeld zijn. 'Houd de lijn vrij', is de boodschap van Nijmegenaar Falco van Dinteren, die projectcoördinator is van de gelijknamige campagne.

10 reacties

 • Dion

  4 jaar geleden
  Ook voor rolstoelers moeten de stoepen vrij zijn, iedereen kan een ongeluk krijgen en in een rolstoel komen. Ik snap niet waarom we het zo ver hebben laten komen dat er blinde/invaliden hierover moeten gaan klagen in de krant, schande. Het hoort bij een ontwikkeld land om dat goed geregeld te hebben...als ik een vuilniszak op de verkeerde dag buitenzet staat de volgende morgen de milieupolitie aan te bellen...
 • janbemel

  4 jaar geleden
  Het is niet alleen het publiek dat geleidelijnen niet vrij van obstakels houdt. Ook de gemeente laat soms bij de aanleg steken vallen. Met name bij de geleidelijnen van bushaltes komt dit voor. Zo steekt de prullenbak of de paal met het dienstregelingsbord zo ver uit, dat je er, lopend over de geleidelijn, tegenaan loopt. Neem maar eens een kijkje in Brakkenstein, bij de haltes Kanunnik Meijlinkstraat (bij de speeltuin Brakkefort) en Kanunnik Faberstraat.
 • Wind

  4 jaar geleden
  Haha, wat denk je zelf. Handhaven????
 • Titus

  4 jaar geleden
  Overal maken mensen op haast hysterische wijze melding van, maar dit onderwerp, dat groot belang heeft, blijft ondergeschoven!   Er moet gehandhaafd worden, dat is nodig, maar dat is te duur! Dit vind ik schandalig. Dit verdient nu eens ALLE aandacht!  Geleidelijnen horen vrijgehouden te worden, is toch niet zo moeilijk? Mensen, denk even verder als je iets op straat pleurt! 
 • Scherpschutter

  4 jaar geleden
  Geen capaciteit en geen prioriteit. Nederland verloedert.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen