Volledig scherm
Een snellaadstation van Fastned. © Fastned

Snellaadstation bij AH Nijmegen: Auto opladen tijdens boodschappen doen

NIJMEGEN - Snel de elektrische auto opladen en meteen boodschappen doen. Dat kan nu bij Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen.  Fastned heeft hier vorige week een snellaadstation geopend. Hier kunnen auto's tot 20 keer sneller worden opgeladen dan thuis, aldus Fastned. In een half uur tijd kunnen ze genoeg laden om 150 kilometer af te leggen. 

Quote

We zien het aantal volledig elektri­sche auto’s onder onze klanten toenemen en willen hen graag tegemoet komen.

Huub Henskens, Filiaalmanager AH XL Nijmegen

Het Nijmeegse station is het tweede van Fastned op de parkeerplaats van een supermarkt. Het gaat om een proef bij drie winkels van Albert Heijn. Is er behoefte aan snelladen als mensen de dagelijkse boodschappen doen, gemiddeld zo'n 30 minuten, is de vraag. In een half uur kunnen elektrische rijders genoeg ‘bijtanken’ om 150 kilometer af te leggen, zegt Fastned. Als de test positief uitpakt, dan komen er meer snellaadstations bij supermarkten, zo hebben de twee partijen afgesproken.

Filiaalmanager Huub Henskens van Albert Heijn XL Nijmegen is blij met het snellaadstation: ,,We zien het aantal volledig elektrische auto’s onder onze klanten toenemen en willen hen graag tegemoet komen door een snelle laadservice met duurzame energie aan te bieden. Ik hoop vooral dat we onze klanten hiermee nog beter van dienst kunnen zijn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.