Actiegroep Niet Te Koop voert een plak-actie bij een woning op de Karel du Jardinstraat in Amsterdam. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiegroep Niet Te Koop voert een plak-actie bij een woning op de Karel du Jardinstraat in Amsterdam. Foto ter illustratie. © Joris van Gennip

Sociale huurwoning in de uitverkoop, beleggers kopen complete straten: ‘Het gaat steeds meer knellen'


NIJMEGEN-  Woningcorporaties hebben vorig jaar 18.000 sociale huurwoningen verkocht. Fors meer dan in 2019 toen 11.000 woningen van eigenaar verwisselden, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. Veel van die woningen komen in handen van beleggers. 

24 reacties

 • KERKHOFF

  1 maand geleden
  Joris, welke winsten? De bouwkosten en onderhoudskosten zijn velemslen hoger dan dat de sociale huurder aan huur feitelijk betaald. De tekorten worden door de IB bet aaler bijgepast.
 • Piet Heijn

  1 maand geleden
  Dit heet nu ‘marktwerking’.
 • J.C. Hartog

  1 maand geleden
  Hier moet toch iets tegen gedaan worden. Wonen moet voor iedereen betaalbaar zijn. J.C. Hartog
 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Ze worden verkocht, gesloopt of verhuurd net tegen de toeslaggrens terwijl ze voor je oog wegrotten. En maar incasseren. En als het gesloopt wordt komt er een duur huurhuis voor terug. Verhuur is inmiddels sowieso pure oplichting geworden. Mensen kaalplukken die nét geen huis kunnen kopen.
 • Lisa visser

  1 maand geleden
  Landelijke woonplicht (koper verplichten in woning te wonen) voorkomt dat makelaars en wooncorporaties met beleggers afspraken maken wat betreft aan/ verkoop woning.
 1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
  PREMIUM

  Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

  NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.