Volledig scherm
© ROOD Nijmegen

Spandoek bij kantoor Ton Hendriks na uitzending #BOOS: 'bij Ton krijg je de volle mep'

NIJMEGEN - Naar aanleiding van de uitzending van #BOOS zijn bij het kantoor van vastgoedman Ton Hendriks in Nijmegen twee spandoeken opgehangen. Daarop is te lezen: 'Bij Ton (betaal) krijg je de volle mep'. De actie is uitgevoerd door ROOD, de jongerenafdeling van de lokale SP.

De doeken verwijzen naar de klappen die presentator Tim Hofman kreeg van een tot nu toe onbekende man. De waren zo hard dat de 29-jarige BNN'er zijn kaak brak. Hier wordt hij vandaag aan geopereerd. Ook twee studenten die met Hofman mee waren en een cameraman raakten gewond.

Huurders

Hofman was afgelopen maandag bij het kantoor van Hendriks op bezoek om aandacht te vragen voor de problemen van enkele studenten. Zij huren een huis van Hendriks en waren niet te spreken over het onderhoud van de woning.

ROOD-woordvoerder Sam van der Wal: ,,In de uitzending is te zien hoe belabberd het er in het studentenhuis aan toe is. Lekkend water, brandgevaar en een voordeur die je gewoon open kan duwen. Het is schandalig hoe huisjesmelkers als Ton Hendriks jongeren uitbuiten die een woning zoeken. En wanneer ze dan verhaal komen halen, wordt er geslagen. In de uitzending is te zien dat niet alleen Hofman een klap krijgt, ook enkele huurders komen er niet zonder kleerscheuren vanaf. Hieruit blijkt maar weer eens dat de woningnood onder jongeren een groot probleem is. Daardoor worden ze in de klauwen van figuren als Hendriks gedreven.’’

Volledig scherm
© ROOD Nijmegen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.