Beowners op opvanglocatie Heumensoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Beowners op opvanglocatie Heumensoord. © Paul Rapp

Spanning op Heumensoord door aangekondigde sluiting: ‘Hopelijk niet weer in een tentenkamp’

NIJMEGEN/ MALDEN - Het nieuws over de sluiting van de noodopvang op Heumensoord heeft voor veel onrust gezorgd onder de Afghaanse vluchtelingen. De informatiebalie van de COA werd overstelpt met vragen. Maar wat vooral iedereen wil weten: waar gaan we naartoe? Dat antwoord krijgen ze echter niet.

10 reacties

 • christiaan verdiesen

  1 jaar geleden
  en de politiek blijft maar weg kijken , zij op het pluche, en de nieuwe lichting komt er al weer aan . met in de hoofdrol d 66 die democratisch is gekozen door lui die waarschijnlijk zelf op een roze wolk leven , en pas wakker worden wanneer het hun zelf betreft , zijn zoveel voorbeelden van
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Deze mensen zijn helemaal niet geïnteresseerd in ons land. Ze komen hierheen omdat ze van familie horen dat je hier alles krijgt en alles voor je geregeld wordt. Als je niks te verliezen hebt dan klinkt dat goed. Ik snap dat heus wel. En eenmaal hier kun je makkelijk verdwijnen in je eigen (religieuze) bubbel. Wij hebben dit zelf gefaciliteerd. Ons sociale stelsel staat onder druk, ziektekosten stijgen, steeds meer mensen hebben te weinig te besteden… het mag wat kosten ‘onze goedheid’….
 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  Als ik het gemak lees waarmee deze vluchtelingen maar kritiek spuien op Nederland en het COA, dan vraag ik me af in hoeverre deze mensen echt op de hoogte zijn van de feiten in ons land rondom opvang van asielzoekers, woningnood en problemen rondom de hele integratie van mensen uit culturen die zo anders zijn dan die hier. Ik had ook nu nog gewoon meer dankbaarheid verwacht bij deze mensen als meest overheersende factor.
 • Theo van Hees

  2 jaar geleden
  Marleen wil je nu je eigen landgenoten in een verkeerd daglicht zetten? Er zijn zoveel jongeren die niet eens een kamer kunnen vinden in staat een woning. Dus voorrang geven aan mensen die hierheen gevlucht zijn vindt ik in ieder geval absurd.
 • A. Diepeveen

  2 jaar geleden
  Nee geen tentenkamp meer. Prachtige appartementen en een gezin woningen in gezellige buurten. U weet wel waarvan er duizenden leeg staan. Ja, onze overheid heeft haar zaken vol op rij! Nog even de boostercampagne voor de zomer afmaken.