Drie van de vier speciale boa’s die zich gaan richten op de aanpak van asielzoekers die overlast veroorzaken: Demi, Paul en Ilse.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie van de vier speciale boa’s die zich gaan richten op de aanpak van asielzoekers die overlast veroorzaken: Demi, Paul en Ilse. © Bert Beelen

Speciale asielzoekersboa’s: hard nodig of ‘stigmatiserend’?

NIJMEGEN/BOXMEER - De komst van vier ‘asielzoekerboa’s’ in de regio Nijmegen en het Land van Cuijk maakt de tongen los. Critici vrezen voor stigmatisering en etnisch profileren. Maar het Boxmeerse VVD-raadslid Judith Logtens vindt hun komst nodig om criminaliteit te stoppen. ,,Dat heeft helemaal niks met racisme te maken.”

15 reacties

 • Jan Willems

  4 weken geleden
  Helemaal eens met J. Zomers en A. Geurts. Waarom gaan ze niet naar hun "broeders" in de buurlanden. Of India? Of Kaukasus??
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Het probleem is - mensen die asiel aanvragen verblijven momenteel 5 jaar in een AZC. Ook de mensen die geen recht hebben op een verblijfsvergunning. Dit is veel te lang, het is begrijpelijk dat er spanningen en problemen ontstaan. Er is een tekort aan woningen zodat er weinig doorstroming is. Nu krijgen we een nieuwe toestroom vanuit Afghanistan. Boa's kunnen dit niet oplossen - de fout zit bij Den Haag * opvang en zorg in eigen regio is beter en goedkoper.
 • Maarten Berbers Berbers

  1 maand geleden
  Met de doelgroep heb ik als docent gewerkt. Schijnbaar degene die deze boa's aanstelt niet. Deze jongeren, meestal van Noord-Afrikaanse afkomst zullen 2 van de 3 Boa's niet serieus nemen.
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Zoveel mensen....zoveel culturen.... en dat vaak allemaal op een kluitje bij elkaar....dat kan gewoon niet goed gaan . en dat zouden een paar Boa,s op moeten lossen...? vergeet het maar....een vaste politie post bij ieder AZC of opvang zou misschien een oplossing kunnen zijn , maar dat is natuurlijk geen haalbare zaak , en het COA slaapt ...dus....? draaien een paar BOA,s en de gemeenschap er voor op....en zijn omwonenden ook de dupe als het uit de hand loopt....
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Gemiddeld komen er ieder jaar 100.000 nieuwe asielzoekers naar Nederland. Nu met Afghanistan zal het aantal toenemen. Opvang in eigen regio is beter en goedkoper. Dit zijn een van de punten waar Rutte IV aandacht aan moet besteden, maar als ik zie hoe de verstandhouding is tussen VVD en D66 dan vrees ik het ergste, waarbij de woningnood verder zal toenemen. Dit is niet stigmatiserend maar werkelijkheid.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.