Volledig scherm
Jeanet en Johnny Meijers van café De Sportcentrale. © Gerard Verschooten

Sportcentrale: 1 decibel te hard, 3.000 euro boete

NIJMEGEN - Eén decibel te hard en meteen een boete van 3.000 euro. Johnny en Jeannet Meijers van café De Sportcentrale zijn in één klap een maandinkomen kwijt, omdat ze in de Vierdaagseweek twee keer de maximaal toegestane geluidsgrens hebben overschreden. 

Quote

3.000 euro, daar moeten we een omzet van 9.000 euro voor draaien

Jeannet Meijers van café De Sportcentrale

In die week speelde het Groesbeekse orkest The Moonlights dagelijks op het terras van het café aan de In de Betouwstraat.

De bezwaren die het echtpaar Meijers tegen de boete hadden aangetekend, zijn dinsdag door de gemeente Nijmegen van tafel geveegd. ,,3.000 euro, daar moeten we een omzet van 9.000 euro voor draaien'', reageert Jeannet Meijers boos en teleurgesteld. ,,Voor ons is dat bijna een maandinkomen. Ik kan dat niet in één keer betalen. Ik zal vragen of het in termijnen kan.''

Niet onder de indruk

Eerder vertelde Jeannet Meijers al dat De Sportcentrale een apparaatje heeft om zelf het geluid te meten. Die gaf die week andere resultaten. ,,Die avond bleef het geluid volgens ons binnen de norm.''

De boete is volgens de gemeente zo fors om te bewerkstelligen dat uitbaters tijdens de overtreding het geluid meteen zachter zetten. Enkele jaren geleden was de bekeuring nog 1.500 euro en sommige horecaondernemers waren daar toen niet van onder de indruk. Die lieten de muziek gewoon hard staan en betaalden de boete.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.