Volledig scherm
Rechts de 'oude' Veldschuur waar na onderzoek asbest werd aangetroffen. Links verrijst het nieuwe sportcentrum. © DG

Sportcentrum Veldschuur in Malden weer gedeeltelijk open

MALDEN - Sportcentrum De Veldschuur in Malden gaat donderdag (26 juli) om 12.00 uur weer gedeeltelijk open. Het centrum ging maandagavond op last van de gemeente dicht nadat er bij een inspectie asbest was gevonden.

Het asbest zit boven een plafond in de horecaruimte. Die blijft voorlopig nog dicht. Dat geldt ook voor een bergruimte en de daaraan grenzen balletzaal. In de bergruimte is eveneens asbest gevonden.

Uitslag

De ruimten die afgesloten blijven, worden vanaf maandag verder onderzocht op de aanwezigheid van asbestdeeltjes. De uitslag van dat onderzoek volgt in de loop van de komende week. Beide ruimten zijn afgeschermd om het zicht op de werkzaamheden te beperken.

De Veldschuur is nu op de kruipruimte na 'visueel geïnspecteerd'.  Omdat de kruipruimte niet toegankelijk is, vormt die volgens de gemeente geen risico. Wel wordt deze later nog een keer onderzocht. De Veldschuur moet dan een dag dicht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.