Douchen na het sporten is voor veel volwassenen net zo vanzelfsprekend als het wisselen van seizoenen, maar hoe anders is dat voor de jeugd van nu. Na het doucheverbod tijdens corona worstelen clubs én jeugdleden in de regio met de voorheen zo vanzelfsprekende verfrissing.
Volledig scherm
PREMIUM
Douchen na het sporten is voor veel volwassenen net zo vanzelfsprekend als het wisselen van seizoenen, maar hoe anders is dat voor de jeugd van nu. Na het doucheverbod tijdens corona worstelen clubs én jeugdleden in de regio met de voorheen zo vanzelfsprekende verfrissing. © Maarten Sprangh

Sportclubs vrezen financiële strop door energiecrisis: ‘Drie kwartier douchen willen we niet meer’

Korter douchen, de watertemperatuur naar beneden en contributieverhogingen. De stijgende energieprijzen leiden tot grote zorgen bij sportclubs in en rondom Nijmegen. ,,Met zulke prijzen zijn we na een of twee jaar door onze reserves heen.”

26 reacties

 • Elbert Jansen

  3 maanden geleden
  @Marnix Schonewille. Dat snap ik ook. Maar ik wil er mee zeggen dat er teveel wordt verspilt aan energie in zijn algemeenheid. De mens verbruikt meer dan de aarde kan leveren. Dat is met autorijden, douchen, eten en drinken en noem alles maar op. De mens moet zich realiseren dat de aarde een keertje ophoudt met leveren van energie en keihard terugslaat.
 • Elbert Jansen

  3 maanden geleden
  @Corien Rem. Ik zie je reactie nu pas. Denk dat je mijn reactie verkeerd leest. Ik oordeel niet over dat je je werk niet kan doen in een buitengebied zonder auto. Het gaat mij om het idiote rijgedrag van gemotoriseerd verkeer. Er wordt wat brandstof verspilt door veel te hard rijden. We zouden overdag 100 rijden weet je nog en na 19.00 uur 120 voor het milieu en om de doelstellingen van de klimaatveranderingen te halen. Nee hoor we rijden nog harder. Dit soort figuren hebben schijt aan alles!
 • Wilma van Well

  3 maanden geleden
  @rebecca langendoen, de drie kwartier die ik noem slaat op genoemde in het artikel! Wat betreft wel of niet direct douchen na sporten is het wel duidelijk dat we van mening verschillen..
 • Tom Hond

  3 maanden geleden
  Maar wel gewoon door fokken mensen de mensenplaag moet instand gehouden worden.
 • rebecca langendoen

  3 maanden geleden
  @Wilma van Well is heel onhygiënisch het is heel belangrijk om gelijk na het sporten te douchen. Zelf nooit gesport? Heb ik ergens in mijn reactie geschreven dat dit 3 kwartier moer zijn.....nee dus

In samenwerking met indebuurt Nijmegen