Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen gaat vanaf zaterdag bijna vier weken dicht. De St. Jacobslaan zelf ook, maar 'slechts' vier dagen.
Volledig scherm
Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen gaat vanaf zaterdag bijna vier weken dicht. De St. Jacobslaan zelf ook, maar 'slechts' vier dagen. © DG

St. Jacobslaan vier dagen dicht, de AH XL aan dezelfde straat bijna vier weken gesloten

NIJMEGEN - De St. Jacobslaan in Nijmegen, een drukke doorgaande weg, is volgende week vier dagen dicht. Of dat te maken heeft met de ingrijpende verbouwing van AH Xl aan diezelfde weg, is niet duidelijk. De bijzonder druk bezochte super gaat vanaf zaterdagmiddag bijna vier weken dicht. 

De afsluiting van de St. Jacobslaan van dinsdag 3 maart tot en met vrijdag 6 maart, zal leiden tot een grotere verkeersstroom op de Hatertseweg en St. Annastraat, de twee andere doorgaande routes richting Grootstalselaan.

Een café en een keuken

AH XL aan de St, Jacobslaan in Nijmegen is vanaf zaterdagmiddag 15.00 uur bijna vier weken dicht.
Volledig scherm
AH XL aan de St, Jacobslaan in Nijmegen is vanaf zaterdagmiddag 15.00 uur bijna vier weken dicht. © DG

De Albert Heijn XL St. Jacobslaan wordt compleet vernieuwd. ‘Wij werken hier aan een nieuwe winkel. Met goed eten voor iedereen’, staat al maandenlang op blauwe borden bij de supermarkt.

Bouwvakkers hebben bijna vier weken nodig voor de metamorfose. Na de zomer zijn ze onder meer begonnen aan een rood gemetselde buitenmuur die als een nieuwe jas om de bestaande super heen is gebouwd. De supermarkt wordt een ‘AH XXL’ want het ernaast gelegen pand komt er bij zodat de winkel nóg groter wordt. 

Het winkelconcept is nieuw, maar daar wil AH nog niet zoveel over kwijt. In de jongste vestiging van AH in Utrecht die half februari opende, kwam er een café en een keuken in de supermarkt. Klanten kunnen daar verschillende maaltijden halen, van pasta, lasagna en pizza tot vers belegde broodjes en koffie. 

In andere AH-supers aan de slag

Nieuw bij AH aan de St. Jacobslaan is de Pick Up Point waar klanten hun online bestelde boodschappen kunnen ophalen. Verder komt er een filiaal van drogisterijketen Etos, een formule van AH. De huidige Gall&Gall-slijterij, eveneens van AH, blijft. 

Blokker die boven de supermarkt zit, zou geen plannen hebben om te vertrekken. C&A is een paar weken geleden wel vertrokken. 

‘Even lekker vrij’

De verbouwing betekent voor een kwart van de ruim 500 supermarktmedewerkers van AH XL dat ze een paar weken in andere AH-supers aan de slag gaan, onder meer aan de Groenestraat. 

Een paar honderd medewerkers nemen de komende weken ‘even lekker vrij’, aldus een woordvoerster van het concern. Onder hen veel vakkenvullers, medewerkers die maar vier uur per week werken.

De heropening van AH XL is woensdag 25 maart.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.