Volledig scherm
De leerkrachten van de Martinusschool steken vandaag de handen uit de mouwen in het gasthuis St. Jan de Deo. Foto Flip Franssen\ © Flip franssen

Stakende leraren helpen in gasthuis

MILLINGEN - Luierend voor de tv, met een goed boek op de bank of ontspannen wandelend in de sneeuw? Wie denkt dat de leerkrachten van de Sint Martinusschool in Millingen door de landelijke onderwijsstaking een relax-dagje hadden, komt bedrogen uit. 

Zo’n twintig onderwijzers van de basisschool maakten dinsdag van de nood een deugd door een dagje bij te springen in Gasthuis Sint Jan de Deo, waar ze spelletjes deden, knutselden en kerstliedjes zongen met bewoners. 

Aandacht

,,Hiermee willen we aandacht vragen voor de zorgsector die bijna met dezelfde problemen kampt als het onderwijs’’, zei Loes Zonneveld, juf in Millingen én initiatiefneemster van de actie in het gasthuis. ,,Ook in de zorg komen ze extra handen tekort. Die hebben wij vandaag kunnen bieden. Bovendien laten we zo zien dat wij als leerkrachten ondanks de staking helemaal niet van stilzitten houden.’’ 

Quote

Ook in de zorg komen
ze handen tekort

Loes Zonneveld
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.