Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe woningen in de Waalsprong in één oogopslag. © De Gelderlander

Starter in Nijmegen? Doe dan maar niet te veel moeite

NIJMEGEN - Ruim 1600 mensen waren zaterdag in Pathé Nijmegen (voorheen Cinemec) voor de jaarlijkse Woonbeurs. Hoewel de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) zegt dat de krapte op de woningmarkt langzaam afneemt, is die trend nog niet te zien in Nijmegen.

Met name de groep jonge starters heeft al jaren grote moeite om een huis te kunnen kopen. Voorlopig zal dit nog niet veranderen, denkt een werknemer van Nieuwbouw Waalfront. ,,Op dit moment wordt er weinig specifiek gebouwd voor starters. De nieuwbouw in Koningsdaal bij de Honigfabriek bestaat bijvoorbeeld vooral uit duurdere appartementen.” Als hij een tip mag geven aan starters die een huis willen kopen: heb geduld en besteed niet al te veel tijd aan zoeken. ,,Er is nauwelijks aanbod.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.