Stoepkrijt tegen seksisme: ‘Het heeft veel impact als iemand ‘hé geil wijf’ tegen je roept’

met videoNIJMEGEN - Veel vrouwen hebben negatieve ervaringen met ongepaste, seksistische opmerkingen die ze op straat krijgen toegeroepen. Collectief Catcalls of Nimma komt daartegen in actie, en is daarom te gast tijdens de komende editie van de talkshow Stadsgesprekken. 

12 reacties

 • Marleen Verstraeten

  3 maanden geleden
  @J.A. Van Dinteren -meisjes van 7 worden ook al zo benaderd.. @Japie Lamers -stel je eens voor een homo roept dit naar jou, dan schrik je wel, toch? Nou wij hebben diezelfde 'gatjakkes, hoe kómt die griezel erbij?'-reactie . JIj denkt wij zijn allemaal blij als we aandacht krijgen, maar dat is van jezelf op anderen sluiten. Wij walgen ervan en worden er eerder aggressief van. Als je zou weten hoeveel vrouwen al met een mes op zak lopen juist door jullie constant gezeik, zou je je bek houden.
 • Marleen Verstraeten

  3 maanden geleden
  Je ziet wel weer dat de dadertypes zich op hun lange lange tenen getrapt voelen. lijkt me ook zwaar als je de hele dag bang moet zijn dat ze aangifte gaan doen over je gedrag. Get help, get better. Stumpers.
 • bart verplak

  5 maanden geleden
  Stop straatbevuiling.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  Vroeger werd gezegd: schelden doet geen zeer. Daarmee werden we opgevoed. Tegenwoordig zijn het weekdieren. We kunnen nergens meer tegen.
 • Jan Lamers

  5 maanden geleden
  Het moet niet gekker worden. Vrouwen? Je kunt net zo goed 🐓 kippen houwen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen