De speeltoestellen in het Sprokkelbos in Lent moeten volgens de gemeente Nijmegen worden afgebroken omdat ze onveilig zouden zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De speeltoestellen in het Sprokkelbos in Lent moeten volgens de gemeente Nijmegen worden afgebroken omdat ze onveilig zouden zijn. © Tim Hogenbosch

Storm van verontwaardiging over gedwongen afbreken speelbos Lent: ‘Kinderen niet alles verbieden door stomme regels’

NIJMEGEN - Het mogelijke afbreken of sluiten van speeltoestellen in het Sprokkelbos in Lent (Nijmegen-Noord) heeft online tot een storm van verontwaardiging geleid. De bekende boswachter Tim Hogenbosch is boos omdat ‘kinderen nu van alles verboden wordt door een paar stomme regels’.

38 reacties

 • Antonio

  1 jaar geleden
  Prachtig dat jij als betrokken vrijwilliger zo reageert. Veel toetsenbordridders gooien alleen maar olie op het vuur terwijl ze er niet betrokken zijn. Jij stapt over je schaduw heen en wijst op het belang van verbinding. Chapeau voor jullie werk en chapeau voor je wijze reactie!
 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  Vroeger hadden we het over Rusland en Oost-Duitsland... de staat regelt alles - wij gaan nu dezelfde kant op... meer ambtenaren, meer politie en boa's.
 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  Elke dag komen er nieuwe boa's bij - het begint op een politiestaat te lijken.Werknemers in het bedrijfsleven of met een eigen zaak dat wordt minder.Het aantal ambtenaren is onder Rutte III enorm toegenomen, het zal niet meevallen om deze salarispost met en na Corona nog te betalen.Je ziet steeds meer banen bij politie, in het onderwijs in de zorg etc. met daarnaast veel mensen die dadelijk in een uitkering terecht komen.Volgend jaar wordt het voor Rutte IV heel erg moeilijk.
 • AstrA1993

  1 jaar geleden
  Klopt...!   daarom word ons land in de omliggende landen  dan ook....Nederland--regeltjesland   genoemd..... want zijn er ,,toevallig,,  ergens nog geen regeltjes voor....?    dan zijn er altijd wel  ambtenaren die er wat bedenken...!
 • HarrieNak

  1 jaar geleden
  Niet verbieden, niks van waar. Lezen! Er staat Aanpassen!
 1. Op de Internationale Dag van de Witte Stok steekt burgemeester Bruls blind het stationsplein over
  PREMIUM
  video
  2

  Op de Internatio­na­le Dag van de Witte Stok steekt burgemees­ter Bruls blind het stations­plein over

  NIJMEGEN - Uitgerust met een blinddoek en blindenstok waagde burgemeester Hubert Bruls vrijdagmiddag de oversteek vanaf het Stationsplein naar de Van Schaeck Mathonsingel. De ludieke actie is een initiatief van onder andere Oogvereniging Gelderland, die hiermee nogmaals de aandacht wil vestigen op het gevaarlijke oversteekpunt en de gemeente oproept dit zo snel mogelijk aan te passen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.