Volledig scherm
Drukte bij Cinemec met woningzoekers © Bert Beelen

Stormloop op woonbeurs in Cinemec Nijmegen

NIJMEGEN/ RESSEN - Er was een ware stormloop op de Woonbeurs die zaterdag werd gehouden in het bios-complex Cinemec. Op de zevende editie waren er maar liefst 1.500 bezoekers die de zon even de zon lieten en binnen even kwamen kijken naar het nieuwe aanbod van woningen in met name in het Waalfront (het nieuwe deel van het Waterkwartier) en in de Waalsprong.

Met grote maquettes, aantrekkelijke schetsen en kleurrijke folders werd het publiek uitgebreid verwend met informatie over de vele bouwplannen. 

In de ene wijk is er nog een maar luttele huizen te koop, voor andere bouwplaatsen zijn er enkel nog ideeën. Belangstellenden werd daar gevraagd om mee te denken. Ook was er op de beurs informatie te krijgen over hypotheken, duurzaamheid en huurwoningen.

Senioren

Twee van de bezoekers waren Teun van de Pol en zijn vrouw Nha-khanh (beide 35) uit Lent die op zoek zijn naar een seniorenwoning voor haar ouders. Van de Pol: ,,Zij wonen nu in Oss en het zou fijn als ze wat dichter bij ons en onze drie jonge kinderen komen wonen. We merkten dat er hier naar onze tip over gelijkvloerse woningen en appartementen geluisterd werd.’’

Ook Jan Strijk (55) is zich vandaag aan het oriënteren. In Nijmegen-Oost wordt het hem en zijn vrouw te druk. ,,Ik zou wel aan het water willen wonen, zodat ik vanuit huis zo op de surfplank kan stappen. Maar ik vraag me af of dat voor ons hier betaalbaar is. De plannen zien er wel heel mooi uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.