Volledig scherm
Vlaamse gas. © Gerard Verschooten

Straatdealers pesten homofiele Nijmegenaar huis uit

NIJMEGEN - Een 46-jarige inwoner van de Nijmeegse binnenstad is door straatdealers uit zijn huis gepest. Omdat hij homofiel zou zijn. De Nijmegenaar zegt dat hij al maandenlang wordt getreiterd en geïntimideerd. Hij heeft aangifte gedaan.  

poll

De overheid moet harder optreden tegen homohaat

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
2780 stemmen
Volledig scherm
Vlaamse gas. © Gerard Verschooten

Met name bij 1 à 2 straatdealers is de Nijmegenaar het mikpunt van spot en dreigementen. Zij spelen onder zijn raam smalend homoporno af op hun telefoon en schelden hem uit. De man legde dinsdagavond het dealen voor zijn deur filmend vast. Als dank kreeg hij een baksteen door de ruit. De man durfde niet meer thuis te blijven. 

De Nijmegenaar toont zich zeer geëmotioneerd. Zijn filmpjes tonen een boze man, die in een auto drugs lijkt te verkopen. Zodra hij ziet dat hij gefilmd wordt, ontsteekt de man in grote woede. Hij steekt zijn middelvinger op en begint te schelden.  ,,Mij filmen? Kankerhomo. Flikker. Dat ga ik je afleren, mattie. Niemand filmt mij’’, schreeuwt hij. Dan gaat de ruit aan diggelen. Op de kop van de Vlaamse Gas, een Nijmeegs steegje vol coffeeshops, en de Tweede Walstraat hangen dagelijks straatdealers rond. Bewoners en ondernemers zijn de drugsoverlast beu.

Stom

De politie pakte de stenengooier dezelfde avond op. Het is een 35-jarige man. Hij zegt zaterdagavond tegen de Gelderlander dat hij niet uit homohaat handelde. ,,Ik heb het gedaan omdat hij mij bleef filmen. Ik smeekte hem te stoppen. Maar dat deed hij niet. Toen gooide ik de steen.’’ Hij zegt er spijt van te hebben. ,,Het was stom. Ik wilde de man mijn excuses aanbieden. Zo van: 'Hey ik ben niet je enemy'. Maar hij kwam niet naar beneden.’’ Hij belooft de man met rust te laten. 

Afschuw 

Het COC en Ieder1Gelijk, een antidiscriminatiebureau, reageren geschrokken en met afschuw. Samen met de politie willen ze zo snel mogelijk bijeen zitten om de situatie te bespreken. 

Lees hierover maandag een uitgebreide reportage in de Gelderlander.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.