Volledig scherm
Studenten wachten buiten na de brand in het complex aan de Professor Bromstraat in Nijmegen. © Tom Hessels

Studentencomplex Nijmegen deels ontruimd na brand in kamer

NIJMEGEN - Twintig appartementen in een studentencomplex van SSHN aan de Professor Bromstraat in Nijmegen zijn aan het begin van de avond ontruimd wegens brand. De kamer waarin de brand was ontstaan is volgens de brandweer onbewoonbaar. Enkele andere appartementen liepen lichte rookschade op.

De brandweer rukte kort voor 19.30 uur uit voor het incident. Ook de politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse.

De bewoner was niet thuis, studenten sloegen alarm nadat ze veel rook onder de deur van zijn kamer vandaan zagen komen. De brandweer bluste het vuur en zorgde daarna voor ventilatie. Waarschijnlijk is het ontstaan door een defect aan een adapter voor een mobiele telefoon. 

De studenten mochten kort na 20.30 uur weer terugkeren in hun woningen.

Ook mascotte Persy, een fret, moet enige tijd buiten wachten tot het incident is afgehandeld. Eigenaar Joey nam het dier, mascotte van de tweede verdieping van het complex, mee naar buiten toen het brandalarm klonk.

Volledig scherm
Bewoner Joey met fret Persy. © Tom Hessels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.