Volledig scherm
Happietaria in 2016. © Hélène Heijstek

Studentenrestaurant in nood: ‘We hebben geen pand’

NIJMEGEN - Pop-uprestaurant Happietaria moet over een maand open, maar er is één probleem: een pand ontbreekt. Het initiatief van studenten, waarmee ze geld willen ophalen voor Eritrese vluchtelingen, dreigt daarom in het water te vallen.

Burgemeester Hubert Bruls heeft in zijn agenda staan dat hij op 13 februari niet hoeft te koken: dan woont hij de opening bij van studentenrestaurant Happietaria. Eens in de twee jaar opent dit pop-uprestaurant op een plek in Nijmegen. De organisatie is in handen van leden van de vijf christelijke studentenverenigingen.

Maar de editie van 2018, die geld zou ophalen voor Eritrese vluchtelingen die in Ethiopië verblijven, dreigt niet door te gaan. ‘We hebben nog geen pand’, zegt Wouter Holtland, lid van vereniging VGSN en student communicatiewetenschap. ‘Sinds augustus zijn we druk op zoek – we hebben al zestig locaties aangeschreven, maar tot op heden zonder succes.’

Spannend

Het is wel vaker spannend of het lukt om een locatie te vinden, vertelt Holtland. ‘Dat is juist ook de charme van ons initiatief.’ Maar, zo geeft hij toe, zo spannend als nu is het nog niet eerder geweest. ‘Daarom hebben we besloten om een noodkreet te uiten.’

Eigenlijk had Happietaria de wens om een locatie te vinden die plek kan bieden aan zeventig gasten. ‘Maar’, zegt Holtland, ‘inmiddels nemen we ook genoegen met een plek voor dertig gasten. We zijn wat minder kieskeurig.’ Wel is het belangrijk dat er een horecavergunning en een geschikte keuken zijn.

De opbrengst van Happietaria gaat naar Stichting Tear. Bij de laatste editie, in 2016, werd 30.000 euro opgehaald, dat ingezet werd om armoede te bestrijden in India. Toen had Happietaria een plek op een boot aan de Waalkade.

Wie een tip heeft voor Happietaria, kan mailen naar pand@happietarianijmegen.nl

Volledig scherm
De website van Happietaria Nijmegen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.