Woningcorporatie Talis begint een proef met woningdelen: het gedeeltelijk splitsen van een eengezinswoning voor twee alleenstaanden die allebei een huurcontract krijgen. Op de bovenverdieping hebben ze beiden een eigen slaapkamer en badkamer met wc. De begane grond is gemeenschappelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningcorporatie Talis begint een proef met woningdelen: het gedeeltelijk splitsen van een eengezinswoning voor twee alleenstaanden die allebei een huurcontract krijgen. Op de bovenverdieping hebben ze beiden een eigen slaapkamer en badkamer met wc. De begane grond is gemeenschappelijk. © Talis

Talis begint proef in Nijmegen en Wijchen: twee starters in één gezinswoning

NIJMEGEN/ WIJCHEN - Verreweg de meeste woningzoekenden zijn alleenstaand, terwijl een groot deel van de sociale huurwoningen alleen voor gezinnen geschikt is. Daarom begint woningcorporatie Talis een proef in Nijmegen en Wijchen: twee alleenstaanden gaan samen in een eengezinswoning wonen, met ieder een eigen huurcontract. 

12 reacties

 • Ton Verkerk

  4 maanden geleden
  Splitsen in zelfstandige boven- en benedenwoning lijkt me logischer. Met de voorgestelde constructie krijgen beide bewoners geen huursubsidie en worden ze ook gekort op een eventuele uitkering wegens gezamenlijke huishouding. En wat gebeurt er als je huisgenoot vetrekt? Mag je dan zelf kiezen of plaatst zoekt Talis iemand? De animo voor een gedeelde woning zonder subsidie is misschien minder groot dan je verwacht.
 • rebecca langendoen

  4 maanden geleden
  Best ingewikkeld lijkt mij dit. Je deelt dan samen een woonruimte dit kan een nadeel opleveren belastingtechnisch
 • Wally Weijers

  4 maanden geleden
  Gemeenschappelijke ruimte? Dit is gedoemd om te mislukken er is behoefte aan zelfstandig wonen dus maak er 2 appartementen van.
 • bart verplak

  4 maanden geleden
  Er is geen woningtekort. Er is een mensenoverschot.
 • Pedro Kantor

  4 maanden geleden
  We weten allemaal waarom er een woningtekort is, maar dat mogen we niet zeggen. Want roepen dat er racisme is is een verdienmodel geworden, waar de hardste schreeuwers een dikbelegde boterham aan verdienen. Maar zolang de grenzen openstaan is het dweilen met de kraan open wordt heel Nederland volgebouwd. Is het niet met huizen dan wel met windmolens en zonnepanelen. Berlijn aan de Waal. Precies zoals een zekere Rob Jetten destijds wilde. Die nu overigens in rustiek Ubbergen woont.
 1. Over de kamsalamander en andere beschermde dieren die ons aardig in de weg kunnen zitten

  Over de kamsalaman­der en andere beschermde dieren die ons aardig in de weg kunnen zitten

  Beschermde dieren kunnen ons aardig in de weg zitten. Nu is er de wespendief. De zeldzame roofvogel die eerder al windmolens wist tegen te houden, blijkt ook de aanleg van zonneparken te kunnen frustreren. De wespendief is niet het enige dier dat niet houdt van verandering. Wie herinnert zich nog hoe de kamsalamander en de zandhagedis een rem zetten op nieuwe ontwikkelingen? Ken jij deze ‘blokkeerdieren’ nog?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.