Tbs'er (42) vraagt om euthanasie,
Levenseindekliniek weigert

videoNIJMEGEN/DEN HAAG - Een 42-jarige tbs'er uit Arnhem die twintig jaar geleden werd veroordeeld wegens zedendelicten met minderjarige jongens, heeft tevergeefs om euthanasie gevraagd. Hij wilde sterven omdat de tbs-instelling waar hij verblijft, de Pompestichting in Nijmegen, overwoog hem over te plaatsen naar de longstayafdeling. ,,Toen zei hij: dan wil ik liever dood’’, zegt zijn advocaat Jan-Jesse Lieftink.

46 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Zou u ook nog op uw niveau zitten als iemand uit uw familie of bekende een slachtoffer zou zijn?
 • Rutger

  5 jaar geleden
  Geef die man zijn zin waarom niet hij komt nooit meer vrij en bij euthanasie levert het de samenleving tonnen besparing op.
 • Wilma

  5 jaar geleden
  Op deze manier kun je de straf die je heb opgelegd gekregen ontkomen. Ik geeft de rechter gelijk dat hij dit geweigerd heeft.
 • Max11

  5 jaar geleden
  Wat een reacties.... mensen die in een dergelijke kliniek zitten hebben iets gedaan wat wijst op gestoordheid. Sommigen hebben een stoornis door het opgroeien in een gestoorde omgeving maar er zijn er ook waarbij het aangeboren is. Een aantal kunnen hiervoor behandeld worden en terugkeren in de maatschappij. Als je naar de long stay gaat is behandeling vaak niet mogelijk. Deze mensen lijden onder hun stoornis en hebben weinig perspectief. Wat mij betreft mogen zij euthanasie plegen. Scheelt enorm veel geld maar kost ook banen.... 
 • Fiscuswerper

  5 jaar geleden
  Een kliniek krijgt 600-900 euro p.p. per dag voor de behandeling dus ze zijn wel de kip met de gouden eieren. Gemiddeld gaan landelijk er 90 man per jaar met ontslag daarvan blijft 2/3 wonen in de regio omdat ze een relatie, werk hebben of opleidingsgebonden zijn. Voor Nijmegen houdt dat in dat men per wijk 3 tot 4 ex tbs-ers huisvest. dus dat zijn er in die 52 jaar al heel wat. Het zou dus maar zomaar kunnen dat die aardige buurman of uw beste vriend met wie u voetbal kijkt, sport of naar de kroeg gaat een verleden heeft maar inmiddels gewoon weer normaal meedoet in de maatschappij.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen