Volledig scherm
© ANP

Tbs'er knipt gat in hek en ontsnapt uit Pompekliniek Nijmegen

VideoNIJMEGEN - Een 50-jarige tbs'er is donderdagavond ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen. Volgens informatie uit de kliniek wist de man, oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam, ongezien een gat in een hek te knippen met een betonschaar. Vervolgens is hij er vandoor gegaan.

Justitie bevestigt dat er inderdaad een patiënt is ontsnapt. Het gaat om een man die veelvuldig is veroordeeld voor diefstal met geweld. Hij heeft geen moord of doodslag gepleegd en staat niet te boek als vuurwapengevaarlijk.

Gevaar

Over de manier waarop de man is ontsnapt, doet de instelling nog geen uitspraken. De ontsnapping van de man is donderdagavond ontdekt. De politie is ingeseind en is actief naar de man op zoek. Omdat hij geen gevaar vormt voor zijn omgeving, is de ontsnapping niet naar buiten gebracht en wordt zijn signalement (nog) niet verspreid.

Niet op verlof

Volgens medepatiënten in de kliniek zijn de overige tbs'ers beperkt in hun mogelijkheden. Zo mogen zij vrij bewegen op de afdelingen. Alle verloven en bezoeken zijn afgelast. De patiënt zou zijn ontsnapt tijdens de wedstrijd Ajax-Rosenborg.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.