Volledig scherm
Het oude Doornroosje aan de Groenewoudseweg. © Ilse Lambert

Te koop: een aandeel in oude Roosje

NIJMEGEN - Te koop: een aandeel in het oude Doornroosje in Nijmegen. Prijs: 250 euro. Geld is nodig om van het  voormalige poppodium aan de Groenewoudseweg een toekomstbestendige muzikale broedplaats te maken. 

Voor de aankoop van het oude poppodium, de verbouwing en aanloopkosten in de eerste drie jaar is  2,4 miljoen euro nodig.

 ,,Meer dan de helft van het geld is al binnen. Om ook de andere helft bij elkaar te krijgen, kunnen mensen een certificaat kopen.’’ Dat zegt Cok Buys, voorzitter van het bestuur van BV De Basis. 

Verwaarloosd

Het voormalige Doornroosje aan de Groenewoudseweg staat al een aantal jaren leeg na de nieuwbouw van het poppodium bij het centraal station. Het oude pand is nu nog eigendom van de gemeente Nijmegen. De Basis gaat het straks kopen en van boven tot onder verbouwen. Buys: ,,Het is behoorlijk verwaarloosd.’’

De Basis moet een muziekcomplex worden voor muzikanten en artiesten met ambitie en potentie.  Al twee jaar wordt eraan gewerkt, onder meer door leden van de succesvolle Nijmeegse band De Staat. Sinds september vorig jaar zijn al grote aandelenpakketten verkocht aan investeerders met een minimale inleg van 25.000 euro. Over een paar weken start de publiekscampagne om Nijmegenaren enthousiast te krijgen een aandeel à 250 euro in het oude Doornroosje te nemen. 

Optimistisch

Buys is optimistisch dat het bedrag van ruim 1,2 miljoen euro er komt. ,,We hebben veel mensen gesproken die het een goed plan vinden en een prima initiatief. Ik ga geen energie steken in zaken waar ik niet in geloof.’’

En mocht het niet helemaal lukken: ,,We vragen het nieuwe college van B en W het initiatief te steunen en misschien een tonnetje of wat van de koopprijs af te doen. We vragen geen jaarlijkse subsidie, want we willen dat bands en bedrijfjes die zich bij ons aanmelden zelfstandig ondernemers zijn en de eigen broek ophouden.’’

De nieuwe broedplaats moet ervoor zorgen dat beginnende artiesten, gevestigde namen en muziekondernemers zoals producers in het oude Doornroosje terecht kunnen om te repeteren, studio-opnames te maken of kantoor te houden. Ook komen er een boekingskantoor, café en een gastenverblijf waar toerende artiesten kunnen slapen.

'De Basis krijgt een topsportklimaat voor de muziek', zei drummer Tim van Delft van De Staat eerder in het promofilmpje voor De Basis. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.