Vrijwilligers van Straatmensen delen warme rijst met kip uit. Doe worden dankbaar aangenomen door dak- en thuislozen. ,,Het is zóo koud, dit helpt om het buiten beter vol te houden."
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van Straatmensen delen warme rijst met kip uit. Doe worden dankbaar aangenomen door dak- en thuislozen. ,,Het is zóo koud, dit helpt om het buiten beter vol te houden." © Gerard Verschooten

‘Te weinig opvang voor daklozen in Nijmegen als het écht gaat vriezen’

NIJMEGEN - Wie geen huis heeft, gaat een moeilijke winter tegemoet. Plekken waar daklozen overdag terechtkunnen, zijn er nauwelijks in Nijmegen. Ook is de extra nachtopvang onvoldoende als het echt gaat vriezen, menen daklozen en hulpverleners.

5 reacties

 • Kees Wiel

  10 maanden geleden
  Wij vinden misschien dat al je ze een woonruimte en een uitkering geeft dat ze dan geholpen zijn, en ook veel dak en thuislozen denken er zo over, maar toch is dat niet de gehele oplossing. Er moet voor iedereen een persoonlijk traject komen van een aantal jaren, waarin schuldsanering, woonbegeleiding, verslavingszorg, geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg allemaal tegelijk een plaats moeten krijgen. Wonen is een recht, maar wonen is ook een kunst, en die kunst moet geleerd worden.
 • Ans De poes

  10 maanden geleden
  Help eerst deze mensen voor dat je mensen die van ver hier heen komen terwijl er overal plaats is te helpen
 • Pedro Kantor

  10 maanden geleden
  @A I Anders: Het probleem met daklozen is dat ze zo lastig te helpen zijn. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken kiezen ze er vaak zelf voor om dakloos te blijven. Door meerdere redenen die niet altijd eenvoudig zijn. Maar het idee dat je ze kan helpen door ze een huis of onderdak te geven werkt niet, want dan staan ze vaak weer net zo snel op straat. Wat dat betreft is het net als met prostitues. Dat lukt de gemeente ook maar niet om ze uit dat vak te krijgen.
 • A I Anders

  10 maanden geleden
  @Reggie Johnssen Daar hebben Bruls en de gemeenteraad geen binding mee en het levert niets op.
 • Reggie Johnssen

  10 maanden geleden
  Mijn hemel zeg, dit moeten we toch goed kunnen regelen. We slepen weet ik hoeveel volk hier naartoe om op te vangen, laten we dan ook goed zorgen voor deze mensen.
 1. Is Achterhoekse Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherprogammeerd’
  PREMIUM
  11

  Is Achterhoek­se Fo­rum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherpro­gam­meerd’

  Gideon van Meijeren is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een van de gezichten van Forum voor Democratie. Met extreme uitspraken zorgt hij als Tweede Kamerlid telkens voor ophef. Van de bedachtzame en onopvallende Doetinchemmer die rechten studeerde in Nijmegen, lijkt weinig over. Hoe werd hij zo en gelooft hij zelf wel in zijn complottheorieën? Een profiel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen