Politiemensen in actie bij een nachtelijk opstootje in Doetinchem, vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiemensen in actie bij een nachtelijk opstootje in Doetinchem, vorig jaar. © ANP

Te weinig politie: en de krapte wordt alleen maar groter

Er is nog geen enkel zicht op terugkeer van de politiemensen die Oost-Nederland sinds september voor bewaken en beveiligen van advocaten en rechters in de Randstad afstaat. Daarmee blijft de regio krap in de agenten zitten. Regioburgemeester Hubert Bruls: ,,Ik ben nu niet tevreden. Het schiet niet op. De minister is aan zet.’’

In november luidden burgemeesters in Oost-Nederland de alarmbel: de politiezorg dreigt in het gedrang te komen. Wijkagenten die nauwelijks tijd hebben voor hún wijk, sluiting van politiebureaus, horecadiensten draaien met minder agenten en geen mankracht voor observatie van drugsdealers: de zorgen bij burgemeesters waren groot. 

De moord op advocaat Derk Wiersum en de beveiliging van advocaten en rechters slurpt zo veel mankracht van de politie -Oost-Nederland stond een slordige 150 fte af- op dat de basispolitiezorg in het nauw komt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.