Volledig scherm
Het Team Sandra komt in actie. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Team Sandra in actie voor medicijn tegen ALS

GROESBEEK/WIJCHEN – Anke, Niek en Monique en Koen vormen het 'team Sandra' dat is opgericht nadat in oktober 2017 bekend is geworden dat hun zus Sandra de diagnose ALS heeft gekregen. 

Dit nieuws sloeg bij hun in als een bom temeer omdat 6 jaar geleden Sandra , Anke en Monique hun moeder en Niek en Koen hun schoonmoeder aan deze vreselijke ziekte hebben verloren.

Sandra heeft ondervonden hoeveel haar moeder tijdens de 2,5 jaar dat ze ziek was heeft geleden omdat er geen medicijnen zijn tegen deze mensonwaardige ziekte. ,,En nu, 6 jaar later, is er nog steeds geen medicijn , dat moet hoognodig gaan veranderen", vinden ze.

Jaarlijks sterven er in Nederland 500 mensen aan de gevolgen van ALS. Team Sandra wil zoveel mogelijk geld gaan inzamelen voor onderzoek naar ALS.  Ze hadden 6000 euro in gedachte, maar zoals het er nu naar uit ziet wordt het bedrag veel groter. 

Mont Ventoux

Via Facebook zijn al enkele duizenden euro’s gedoneerd.  Het team gaat op 31 mei de Franse Mont Ventoux beklimmen, de mannen op de fiets terwijl de vrouwen gaan lopen. Ook hier is het doel om geld bijeen te brengen. Ze hopen dat Sandra ze aan de top op kan wachten.

In Wijchen en Groesbeek zijn al spontane acties gestart: bij de Jan Linders supermarkten kan men het statiegeld doneren en fotograaf Annelies van den Berg gaat op zaterdag 31 maart een fotoshoot houden in De Linde in Groesbeek. De AH-vestiging in winkelcentrum Bellevue (Groesbeek) doet ook mee met een statiegeld actie. 

Voor mee informatie: ga via www.tourduals.nl naar team Sandra.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.